اعتراض باستانشناسان به برکناری رئیس پژوهشکده باستانشناسی کشور

دهها تن از باستانشناسهای مطرح کشور و همکاران پژوهشکده باستانشناسی صبح دیروز با انتشار بیانیهای به برکناری رئیس پژوهشکده باستانشناسی کشور اعتراض کرده و خواستار بازگرداندن دکتر عباس مقدم به ریاست پژوهشکده باستانشناسی کشور شدند.
در بیانیه باستانشناسها که نسخهای از آن در اختیار روزنامه همشهری قرار گرفته است باستانشناسهای کشور با اعلام رضایت از بازگرداندن پژوهشکده باستانشناسی به تهران در دوره ریاست سیدحسن موسوی بر سازمان میراث فرهنگی و انتصاب دکتر عباس مقدم به ریاست پژوهشکده باستانشناسی از سوی وی، برکناری رئیس پژوهشکده باستانشناسی را موجب تضعیف پژوهشکده باستانشناسی کشور خواندند...
ادامه مطلب...
دوشنبه 25 دی 1391
یکسانسازی نیاز هتلهای زنجیرهای
هتلهای زنجیرهای امروز به شکل گستردهای در دنیا رشد کردهاند. زودتر «برند» میشوند و بیشتر مهمان و مسافر جذب خود میکنند. در ایران هم چندسالی است که فعالیتهای هتلهای زنجیرهای شدت یافته و برندهایی شکل یافته است. «هتلهای زنجیرهای پارس» یکی از این هتلهاست. با «جمشید حمزهزاده» درباره نیاز هتلهای زنجیرهای گفتوگو کردهایم که میخوانید...
ادامه مطلب...
دوشنبه 25 دی 1391
ضوابط بخش دولتی رای به منحل شدن بخش خصوصی داد
انتخاب هیات مدیره جامعه هتلداران آذربایجان شرقی تا برطرف شدن اختلافات اداره تعاون با این جامعه مسکوت باقی ماند چراکه ضوابط اداره تعاون اجازه تشکیل هیات مدیره متشکل از مدیران هتلها را نمیدهد...
ادامه مطلب...
دوشنبه 25 دی 1391
ارائه پروندهی «چای عباس» برای ثبت در فهرست آثار ناملموس
عبدالمالک شنبهزاده در گفتوگو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دربارهی فعالیتهای این اداره در حوزهی میراث فرهنگی، توضیح داد: در حال حاضر منتظر اعتبار هستیم و تا وقتی بودجهی لازم برای آغاز فعالیتها نرسد، پروندههای ثبتی را آماده میکنیم. در این راستا برای اجلاس بعدی ثبت ملی آثار ناملموس، سه پرونده را تهیه کردهایم که یکی از آنها پروندهی تکمیلی مراسم عاشورایی «چای عباس» است.
به گفتهی او، «چای عباس» مراسمی زنانه است که ماه محرم در خانه و پس از روضهخوانی به زبان محلی دربارهی حضرت ابوالفضل عباس(ع) برگزار میشود. در این مراسم، چای نذری میان عزاداران پخش میشود.
وی اظهار کرد: دو پروندهی جدیدی هم که تهیه شدهاند شامل «فن دوخت سیاهچادر عشایری» و «همیاریهای کشاورزی» در زمان جمعآوری محصول است.
شنبهزاده دربارهی آثار تاریخی که پروندهی ثبتی آنها تهیه شده است، گفت: بیشتر آثار تاریخی در استان ایلام شامل تپهها، محوطهها و گورستانهای متعلق به دورههای ساسانی و پارتی است که 25 مورد از آنها برای ثبت در فهرست آثار ملی معرفی خواهند شد.
او دربارهی وضعیت این آثار نیز توضیح داد: بیشتر آنها وضعیت مناسبی دارند و جاهایی که در معرض گسترش روستاها و شهرها باشند، تلاش میکنیم عرصه و حریم آنها را به سرعت تعیین کنیم. اگرچه عوامل طبیعی هم در این مناطق تأثیرگذارند، ولی گاهی برخی گورستانها بهدلیل نزدیکی به رودخانه با خطر مواجه میشود، زیرا ممکن است براثر شستوشوی مداوم آب قبور بیرون آیند و قاچاقچیان در آنها حفاری کنند.
به نقل از: ایسنا
دوشنبه 25 دی 1391
بلوار کشاورز، سیتیر و لالهزار ثبت ملی میشوند

پرونده خیابانهای تاریخی سیتیر، لالهزار و همچنین بلوار کشاورز توسط اداره کل میراث فرهنگی استان تهران برای ثبت در فهرست میراث ملی آماده میشود.
محمد حسین فراهانی، مدیرکل میراث فرهنگی تهران به خبرگزاری مهر گفت: در روزهای اخیر درباره اینکه چطور تهران میتواند هویت فرهنگی خود را حفظ کند و مردمی که برای کار و مسائل اداری به تهران میآیند آن را بهعنوان یک پایگاه فرهنگی قلمداد کنند، جلساتی با پژوهشگران برگزار کردیم و به این نتیجه رسیدیم که یکی از کارهای اجرایی آن میتواند ثبت بناهای تاریخی و معرفی آنها باشد. وی گفت: در آینده نزدیک قصد داریم بلوار کشاورز، خیابان سیتیر و لالهزار را در فهرست میراث ملی به ثبت برسانیم.
به نقل از: همشهری آنلاین- 19 دی
دوشنبه 25 دی 1391
آشنایی با حمام شیشه - کردستان
حمام شیشه با قدمت دوره زندیه در ضلع شمالی بلوار کردستان شهر سنندج و در مجاورت پل و مسجد «ملاویسی» قرار دارد.
این حمام شیشه دارای فضاهای ورودی، هشتی، بینه، سربینه و حمام گرم با ستونهای سنگی، سکوها، آبنماهای گرم و سردو خزینه است که در داخل با تزئینات آهک بری مزین گردیده و هم در سر درب ورودی دارای نمای آجر کاری است که در گذشته دچار تغییراتی شده و تا سالهای قبل از انقلاب و چند سال بعداز آن نیز به عنوان مجموعه حمام مردانه و زنانه دارای کاربری بهداشتی بوده است.
همچنین سکوها، آب نمای گرم و سرد، خزینه و خلوتی بنا دارای خصوصیات ویژهای است. از در و پنجرهها و شیشههای رنگی، که وجه تسمیه حمام به آن باز میگردد، آثار زیادی باقی نماندهاست.
این حمام تاریخی دارای تزئینات آهکبری و نقشه های مختلف گیاهی و حیوانی است و در سال ۸۳ به صورت کامل مرمت شد. از در و پنجرهها و شیشههای رنگی که علت اصلی وجه تسمیه این حمام است، آثار زیادی باقی نمانده است.
حمام شیشه شهر سنندج در سال 1390 توسط سازمان میراث فرهنگی با شماره 2839 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید...
گزارش تصویری...
دوشنبه 25 دی 1391
آشنایی با بازیها و سرگرمیهای محلی مردم استان لرستان
در کشور پهناور ایران که از تنوع اقلیمی و قوم و قبیلهای خاصی برخوردار است، انواع بازی و سرگرمی رواج داشته و دارد که هر کدام دارای ویژگیهای خاص خود است.
هر بازی محلی دنیایی از باورهای فرهنگی یک قوم و یک محل را در دل خود به امانت دارد، لذا با فراموشی هر یک از این بازیها در زمانهای که تکنولوژی مدرن در حال گسترش است علاوه بر اینکه بخشی از خاطره نیاکان ما را از بین میبرد به آسانی ظرفیت بسیار زیاد این بازیها را نیز برای ایجاد تنوع در اوقات فراغت را کمرنگ میکند.
این در حالیست که روز سیزده بدر و گرد هم آمدن خانوادهها از گذشتههای دور تاکنون در استان لرستان مجالی برای انجام بازیهای محلی مختلف به ویژه دال پلان بوده است.
در ادامه برخی از بازیهای محلی و بومی استان لرستان معرفی شده است...
ادامه مطلب...
دوشنبه 25 دی 1391
مجرمان حقیقتگو

همهچیز با شعر حافظ آغاز و با شعر حافظ تمام میشود.
آخرین صحنه این نمایش زمانی است که عکاسباشی، موسیو دوربین خود را برای عکاسی از محمدعلی شاه قاجار و لیاخوف روس آماده میکند. این دو نفر به همراه خدمتکار شاه در مقابل دوربین ایستاده و ژست میگیرند درحالیکه در پس زمینه آنها میرزاجهانگیرخان صوراسرافیل قرار دارد که لحظاتی پیش او را به دار آویختهاند و حال گویی میخواهند این جنایت را در تاریخ به ثبت برسانند. موسیو لومیر که یک عکاس فرانسوی و از دوستان صوراسرافیل است درحالیکه میداند چه جنایتی را برای آیندگان به ثبت میرساند، ابتدا به شاه میگوید: «در مملکت ما روزنامهنگاران از جایگاه بزرگی برخوردارند»، با گفتن این سخن با تُرشرویی شاه مواجه میشود اما زیر لب و همزمان با عکاسی این بیت حافظ را زمزمه میکند: «آن یار کز او گشت سر دار بلند/ جرمش این بود که اسرار هویدا میکرد»....
ادامه مطلب...
دوشنبه 25 دی 1391
سفالگري، هنري با 7 هزار سال قدمت در کاشان
حسين زارعي کارشناس سفالگري و کاشيکاري متولد 1353 است که از 10 سالگي در اداره ميراث فرهنگي کاشان در زمينه کاشيکاري و مرمت بناها مشغول به کار بوده است.
اولين استاد وي پدرش عباس زارعي است که بازنشسته اداره ميراث بوده و نزد استادان به نامي در زمينههاي گوناگون شاگردي کرده است که از جمله آنها استاد عباس عصار، مرحوم استاد حاج ابوالقاسم غلماني قمي، مرحوم حاج علي معمار و در اصفهان حاج علي مغزي اصفهاني را ميتوان نام برد...
ادامه مطلب...
دوشنبه 25 دی 1391
معرفي هتلهاي جذاب که در لبه پرتگاه قرار دارند
يکي از خاطرههاي به ياد ماندني در هنگام سفر اوقاتي است که گردشگران در محلهاي اقامتي خود صرف ميکنند. اماکني همچون تفرجگاهها و هتلها که هرچه عجيبتر باشند توجه بيشتري را به سمت خود جلب ميکنند. از جمله اين اماکن، هتلهاي پرتگاهي هستند که در لبه پرتگاههاي مرتفع قرار گرفتهاند.
آنچه در ادامه ميخوانيم معرفي برخي از اين هتلها است که در نوع خود جالب توجه بوده و قيمتهايي بسيار گران دارند. ...
ادامه مطلب...
دوشنبه 25 دی 1391
امير کبير و اصلاحات او

قصد ما از نگارش اين مقاله معرفي چگونگي شکلگيري انديشههاي ترقيخواهانه و اصلاحي در ذهن امير کبير است که موجب بهبود دستگاه حکومت قاجاريه ميگردد...
ادامه مطلب...
دوشنبه 25 دی 1391
مرمت تابلو پتهدوزي قاجاري کاخ صاحبقرانيه
عمليات حفاظت و مرمت بر روي تابلوي پتهدوزي قاجاري متعلق به کاخ صاحبقرانيه، توسط واحد حفاظت و مرمت مجموعه فرهنگي تاريخي نياوران انجام و به پايان رسيد.
به گزارش ميراثآريا(chtn) به نقل از روابط عمومي مجموعه فرهنگي تاريخي نياوران، مطالعات مختلف ميکروسکوپي، آزمايشگاهي و دستگاهي براي شناسايي الياف، شناسايي نوع بافت، PHسنجي، تست جابهجايي رنگ و ... بر روي اين اثر پس از انتقال به آزمايشگاه حفاظت و مرمت انجام و دستاورد بررسيها منجر به شناخت نوع الياف و ميزان آلودگي هاي وارده به اثر بود.
بررسيها حاکي از آن بود که الياف زمينه و نخهاي سوزندوزي همگي پشمين، نوع بافت زمينه سرژه و رنگ بافته ثابت و طبيعي بوده و در اثر شرايط نگهداري، بافته اسيدي و دچار آلودگيهاي بيولوژيکي شده است.
عمليات حفاظت و مرمت اين اثر شامل باز کردن قاب و جدا کردن بافته از شاسي، بازکردن لايههاي آستر و ساپورت و نوارها، غبارروبي، استحکامبخشي محلهاي اتصال، پاکسازي و شستشو با حلالهاي مناسب در هر قسمت، انجام وصالي علمي، نوارگيري لبههاي سست، دوخت (پر کردن بخشهاي کمبود) و ارائه و اجراي طرح حفاظت پيشگيرانه در قابگيري و نمايش اثر بر روي اين بافته بوده است.
به طور مشخص پتهاي با الياف، رنگآميزي و نقش مشابه همانند پته مورد بررسي بسيار کمياب است؛ نمونههاي مشابه در مجموعه فرهنگي تاريخي نياوران و موزههاي ديگر از نظر رنگ زمينه و ترکيب نقوش به کار رفته مشابه اثر مورد بررسي نميباشند، ولي رنگ نخهاي رودوزيها و موتيوهاي تشکيلدهنده نقش، همچنين دو بخش کناري دوخته شده به قسمت اصلي پته، همگي مشابه آثار ديگر و معرف اصالت اين بافته قاجاري هستند.
به نقل از: خبرگزاری میراث آریا
دوشنبه 25 دی 1391
یادگیری با تکنولوژی موبایل

چگونه موبایل می تواند سطح سواد و آموزش را برای افراد بالا ببرد؟ به ویژه برای کشورهایی که دسترسی به کتاب ندارند اما از تکنولوژی موبایل های بالایی برخوردارند؟ چگونه این تکنولوژی می تواند معلمین حرفه ای را در گسترش دانش خویش یاری کند؟ و همچنین این وسیله چگونه می تواند فرصت های برابر برای دختران و زنان در یادگیری ایجاد کند؟...
ادامه مطلب....
دوشنبه 18 دی 1391
استقبال آژانس گردشگری سازمان ملل متحد از تصویب قطع نامه اکوتوریسم امجمع عمومی استقبال کرد
آژانس گردشگری سازمان ملل متحد از قطع نامه 21 دسامبر 2012 مجمع عمومی استقبال کرد. این قطع نامه نقش کلیدی برای اکوتوریسم در ریشه کنی فقر، حفاظت از محیط زیست و حمایت از توسعه پایدار قائل شده است...
ادامه مطلب...
دوشنبه 18 دی 1391
کمک به نپال برای دستیابی به صلح پایدار

رئیس حقوق بشر سازمان ملل بیان داشت: «در نپال طرفین عفو عمومی را یک راه کوتاه برای برقراری صلح می دانند، اما در واقع این عفو عمومی راهی برای آشتی و صلح پایدار است. ناوی پیلای با اشاره به فرمان جدید دولت نپال بیان داشت که این فرمان کمیسیون آشتی ملی به اعطای عفو عمومی در واقع عاملان جنایت و کشتار را قدرتمند تر می سازد...
ادامه مطلب...
دوشنبه 18 دی 1391
محافظت از میراث فرهنگی مالی
یونسکو جامعه بین المللی را به انجام اقدامات فوری جهت محافظت از میراث فرهنگی مالی پس از آخرین موج تخریب های اخیر در تیباکو فرا خواند...
ادامه مطلب...
دوشنبه 18 دی 1391
نمایشگاه عکس و نقاشی به نفع انجمن حمایت از حقوق کودکان

عده ای از هنرمندان دوستدار کودک ، عکس ها و نقاشی های خود را در این نمایشگاه به نفع انجمن حمایت از حقوق کودکان به فروش می رسانند . به گزارش روابط عمومی انجمن حمایت از حقوق کودکان این نمایشگاه از تاریخ 19 الی 21 دی ماه در محل « نگارخانه فرهنگ فیلم ایران » دایر بوده و علاقمندان می توانند از ساعت 14 الی 19 برای بازدید از نمایشگاه به آدرس بلوار آفریقا ،نرسیده به چهار راه جهان کودک ، کوچه کمان ، پلاک 25 مراجعه نمایند .
ادامه مطلب...
دوشنبه 18 دی 1391
رژه سنتی سال نو در پنسیلوانیا

رژه سنتی Mummers، مراسم سنتی است که هر ساله در روز سال نو در پنسیلوانیا واقع در فیلادلفیا برگزار می شود. این جشن یکی از قدیمی ترین جشنواره های محلی ایالات متحده آمریکاست که توسط کلوپ های محلی برگزاری می شود...
ادامه مطلب...
دوشنبه 18 دی 1391
جوابیه سازمان میراث فرهنگی درباره زبالهدانی شدن بقعهای در یزد
در پی انتشار خبر بقعه تاریخی یزد زبالهدانی شد، سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری جوابیهای ارسال کرده که میخوانید...
ادامه مطلب...
دوشنبه 11 دی 1391
برج آزادی، گرفتار تخریب به جای مرمت
برج آزادی فرو نشست، به گریه افتاد، ترک خورد؛ این روزها همه از برج آزادی میگویند. نگرانی بر جان مردم افتاده است؛ برج آزادی، آبروی ملت ایران است، نماد هویت و معماری اسلامی- ایرانی و شاهد مهمترین حوادث تاریخی. با این همه حرف و حدیثهای متفاوتی این روزها شنیده میشود؛ شاید تنها حرف یک نفر، میتواند ختم الکلام باشد کسی هنگام اجرای پروژه برج آزادی در سال 1352 مهندس ناظر آن بودهاست.
ادامه مطلب...
دوشنبه 11 دی 1391
درزهای برج آزادی با بودجهی مناسب پر میشود
یک کارشناس حوزهی میراث فرهنگی استان تهران تأکید کرد: مشکل اصلی «برج آزادی» نبودن اعتبار کافی برای حفاظت و نگهداری از این برج تاریخی است.
دکتر اسکندر مختاری در گفتوگو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه باید مشکل مدیریت در برج آزادی برطرف شود، اظهار کرد: با بودجهی وزارت ارشاد یا ادارهی میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران، این برج را نمیتوان نگه داشت. باید پول بیشتری از این اعتبارات به برج آزادی اختصاص یابد تا مشکلاتی مانند نمزدگی دیوارهها در این مجموعه پیش نیاید.
وی با اشاره به اینکه کاربری برج آزادی در زمان ساخت، مجموعهای فرهنگی تعریف شد، ادامه داد: تا کنون این مجموعه بهصورت کامل و یکدست فعال نبوده و هر زمان یک بخش از آن غیرفعال بوده است،. هر سازهای به نگهداری، حفاظت و مراقبت سالانه، ماهانه و حتا روزانه نیاز دارد؛ ولی متأسفانه برج آزادی فعلا در این شرایط نیست، اگر حالا نتوانیم جلوی بسیاری از مشکلات برج را بگیریم، در آینده باید هزینههای بسیار زیادی برای آن اختصاص دهیم. این برج به یک متولی کاربلد نیاز دارد.
ادامه مطلب...
دوشنبه 11 دی 1391
همه دلسوزان سینما پا به میدان بگذارند

شورای مرکزی کانون کارگردانان سینمای ایران در بیانیهای اوضاع فعلی سینمای ایران را تحلیل کرد و از همه دلسوزان سینما خواست که با کنار گذاشتن اختلافات مقطعی پا به میدان بگذارند.
به گزارش ایسنا، در بخشهایی از بیاینهی کانون کارگردان سینمای ایران نقطه نظرات این کانون مطرح شده است: «سینمای پر افتخار ایران روزهای سختی را میگذراند. سینمایی که به شهادت خاص و عام در سی و چند سال گذشته سفیر صلح و دوستی مردم ایران با دیگر ملل بوده است. سینمایی که بسیاری از جهانیان، کشور ما را به آن میشناسند و سینمایی که با نگاه انسانی و شرفتمندانه سینماگرانش راهی تازه را میپیماید. اما این سینما امروز در سراشیبی قرار گرفته و روزی نیست که با مانعی جدید روبهرو نگردد. کسانی که با شعار ریلگذاری تازه برای قطار سینمای ایران پا به میدان گذاشتند در خوشبینانهترین حالت، از سر ناآگاهی مسیری را در پیش گرفتند که اگر هر چه زودتر چارهای اندیشه نشود، قطاری باقی نمیماند که نیازی به ریلگذاری باشد.»
ادامه مطلب...
دوشنبه 11 دی 1391
نظارت مجلس بر صدا و سیما کاربردی می شود

سخنگوی کمیسیون فرهنگی با اشاره به مراحل پایانی بررسی طرح اداره صدا و سیما می گوید که این طرح، نظارت مجلس بر عملکرد صدا و سیما را کاربردی تر می کند و پیش بینی شده با اجرای این طرح تذکرات ضمانت اجرایی داشته باشند.
سید علی طاهری سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه روز سه شنبه کمیسیون متبوعش به خبرگزاری CHN می گوید: در این جلسه ادامه بررسی طرح اداره صدا و سیما در دستور کار قرار گرفت. مواردی از این طرح نیاز به اصلاحات داشت که انجام شد. همچنین پیشنهادهای الحاقی از سوی صدا و سیما و وزارت ارتباطات مطرح شده که به علت نبود زمان مورد بررسی قرار نگرفت و قرار شد یک کارگروه بطور تخصصی این پیشنهاد ها را بررسی کند و نتیجه را اطلاع دهد.
او درباره روند بررسی طرح اداره صدا و سیما می گوید: بررسی این طرح از مجلس هشتم آغاز شد. حدود دو سال و نیم در مجلس هشتم روی این موضوع کار شد و به مراحل پایانی نزدیک شد، اما عمر مجلس هشتم کفاف نداد و ادامه بررسی آن در مجلس نهم انجام شد.
طاهری درباره حضور نمایندگان صدا و سیما در روند بررسی این طرح نیز توضیح می دهد: در تمام جلساتی کارگروه تخصصی نماینده هایی از صدا و سیما حضور داشتند. همچنین در بیشتر جلسات کمیسیون نیز دوستان صدا و سیما حضور داشتند و نظریاتشان را ارائه می دادند. برخی از نظرات اعمال شد و درباره برخی نظرات نیز کمیسیون دیدگاه دیگری داشت.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی در پاسخ به این سوال که طرح جدید اداره صدا و سیما چه تاثیری در نظارت مجلس بر عملکرد صدا و سیما دارد، توضیح می دهد: با اجرای این طرح نظارت کمیسیون فرهنگی کاربردی می شود. تا کنون نظارت مجلس این طور بود که نمایندگان تذکراتی به سازمان می دادند و اگر عمل نمی شد ضمانتی برای پیگیری نداشت. اما در این طرح پیش بینی شده که تذکرات مجلس ضمانت اجرایی داشته باشد.
به نقل از: خبرگزاری میراث فرهنگی
دوشنبه 11 دی 1391
فیلم مستند، سند فرهنگی مناسبی برای هنرهای تجسمی است

«علیرضا قاسم خان»؛ دبیر دومین دوره از بخش فیلم های مستند هنرهای تجسمی، گنجاندن این بخش سینمایی به دیگر بخش های جشنواره را اقدامی شایسته دانست و اظهار داشت: ساخت فیلم های مستند با موضوع هنرهای تجسمی در ثبت و ضبط آثار، زندگی نامه ها و به طور کلی فرهنگ هنرهای تجسمی در رشته های گوناگون و همچنین توجه بیش از پیش مستندسازان کشور تاثیر بسزایی دارد که در آینده نه چندان دور دیده خواهد شد.
وی یادآوری کرد: برقراری ارتباط و گفت و گوی رو در رو میان مستندسازان و هنرمندان هنرهای تجسمی کشور به سال 1377 و راه اندازی سینماتک موزه هنرهای معاصر باز می گردد که یکی از اساسی ترین و پیگیرترین برنامه های آن «هنرهای تجسمی بر پرده نقره ای» نام داشت وبه معرفی فیلم های سینمایی و مستند در زمینه هنرهای تجسمی می پرداخت.
دوشنبه 11 دی 1391
خانهی باستانشناسان نباید حرف گوش کن سازمان میراث فرهنگی باشد
نوروز رجبی با مثبت دانستن تشکیل خانهی باستانشناسان گفت: باید تلاش کنیم باستانشناسی ایران را به جایگاهی که در سالهای گذشته داشت، برگردانیم...
ادامه مطلب...
دوشنبه 11 دی 1391
خانه پدری جلال، خانه باستانشناسها میشود
دو روز پس از مهلت دوماهه رئیس جدید سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور به مدیرکل اداره میراثفرهنگی استان تهران نسبت به گشایش خانه باستانشناسهای کشور در تهران، مدیرکل اداره میراث فرهنگی تهران درگفتوگو با خبرگزاری فارس از تبدیل خانه جلالآلاحمد در ورودی بازار پاچنار به مرکز باستانشناسان ایران در اسفندماه امسال خبر داد.
براساس آنچه محمدحسین فراهانی اعلام کرد در حال حاضر مرمت خانه جلال آل احمد در ورودی بازار پاچنار تهران آغاز شده و اسفندماه امسال این خانه بهعنوان مرکز باستانشناسان ایران افتتاح میشود. وی درباره نحوه مدیریت این مرکز گفت: شنبه هفته آینده، هیأت امنایی برای این مرکز تشکیل خواهیم داد تا درباره نحوه مدیریت آن تصمیمگیری شود.
خانه جلال آلاحمد در تاریخ 25مهرماه سال 1383با شماره 11206 به ثبت ملی رسید و دوسال پیش نیز توسط میراث فرهنگی استان تهران خریداری شد. براساس اسناد موجود، این خانه، خانه پدری جلال آل احمد بوده است که پس از فوت پدر به جلال و خواهرش میرسد. جلالآلاحمد از سن 14سالگی تا آخرین سال عمرش در این خانه سکونت داشت.
به نقل از: خبرگزاری میراث فرهنگی
دوشنبه 11 دی 1391
دنیای دیجیتال را دوستدار محیط زیست کنید

فرقی نمیکند گوشی هوشمند داشته باشید یا تبلت، لپ تاپ یا دوربین دیجیتال؛ هر چه مدت طولانیتری از یک دستگاه دیجیتال استفاده کنید، برای محیط زیست بهتر خواهد بود.
مجله رایانهای آلمانی c't گزارش داد، عواملی که بر طول عمر یک دستگاه دیجیتال اثرگذار است، متنوع است: از توانایی تعویض باتری بگیرید تا امکان افزایش حافظه یا امکان روزآمدسازی تعداد بسیاری از نرم افزارها، تضمینی برای افزایش عمر این دستگاههاست.
لپ تاپها نسبت به رایانههای معمولی برای محیط زیست بهترند، چون مصرف برق کمتری دارند. در همین حال، چاپگرها و نمایشگرها اغلب دارای برچسب کیفیت هستند که بهرهوری در مصرف انرژی و سطح اندک مواد سمی به کار رفته در تولیدشان را تضمین میکند.
انتقاد کارشناسان این است که این امر کمتر برای لپ تاپها، رایانههای میزی یا تبلتها اتفاق میافتد. چنین برچسبهایی برای گوشیهای هوشمند هم در نظر گرفته نشده است.
ایده خوبی که میتواند موجب صرفهجویی در مصرف انرژی شود، از برق کشیدن دستگاههای تشنه انرژی هنگام استفاده نکردن از آنهاست. در غیر این صورت، رایانههای میزی قدیمی، بسته به مدلشان، ممکن است بین 2 تا 15 وات برق در زمان آمادهباش (استندبای) مصرف کنند.
در واقع، برخی روترهای وای-فای، پروژکتورها و چاپگرهای لیزری هنگام آمادهباش بیش از 10 وات برق مصرف میکنند. بعضی از تلویزیونهای پلاسما هم تا 20 وات برق مصرف میکنند. اما لازم نیست در مورد برق مصرفی لپتاپها یا گوشیهای هوشمند نگران باشید.
به نقل از: همشهری آنلاین
دوشنبه 11 دی 1391
پیتر هیگز افتخار سال 2012 شد
پیتر هیگز،فیزیکدانی که وجود ذره بوزون هیگز را پیشبینی کردهبود، به عنوان یکی از افتخارات سال 2012 میلادی شناخته شد.
به گزارش BBC، هیگز در دهه 1960 به همراه تعدادی دیگر از فیزیکدانان مکانیزمی را ارائه دادند که میتوانست چگونگی ایجاد جرم در بنیادیترین بخشهای جهان هستی را تشریح کند. این مکانیزم وجود ذرات هیگز را پیشبینی میکرد، ذرهای که در سال 2012 توسط برخورددهنده بزرگ هادرون کشف شد.
پیتر هیگز به واسطه این کشف خود اکنون در میان گروهی 65 نفره از برترین افتخارات سال 2012 که در زمینههای هنر،موسیقی، علوم،سیاست، صنعت و مذهب دستاورد قابل توجهی داشتهاند قرار گرفته است.
کشف ذره بوزون هیگز در ماه جولای منجر به انتخاب بلافاصله این فیزیکدان 83 ساله به عنوان شوالیه علمی شد. وی اکنون به عنوان کاندیدای نوبل فیزیک نیز انتخاب شده است.
پیتر هیگز امسال به خاطر ارزش ملی قابل توجهی که برای بریتانیا داشتهاست در لیست افتخارات سال قرار گرفته و جایزه افتخار سال را به همراه گروهی دیگر از افتخارآفرینان در زمینههای مختلف دریافت کردهاست.
به نقل از: همشهری آنلاین
دوشنبه 11 دی 1391
کمترین و بیشترین سرعت دانلود اینترنت در کشور چقدر است؟

یک سرویس 64 کیلوبیت بر ثانیه در کشور بین 10 نفر به اشتراک گذاشته میشود و سرعت دانلود 8/0 کیلوبایت بر ثانیه تا حداکثر هشت کیلوبایت بر ثانیه متغیر است.
به گزارش ایسنا، علیرضا اصغریان مدیر کل نظارت بر سرویسهای فنآوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان این مطلب اظهار کرد: متوسط سرعت دانلود در سرویسهای ADSL حدود 3 تا 4 برابر دایلآپ است.
وی با بیان اینکه از نظر ما نرخ اشتراک پهنای باند 1 به 10، بسیار خوب است، ابراز کرد: شاهدیم که در برخی کشورها نرخ اشتراکهای بسیار بالاتر از این مقدار هم وجود دارد و اشتراکهای 1 به 16 یا 1 به 18 نیز به چشم میخورند که کیفیتهای خوبی نیز دارند.
اصغریان در ادامه اظهار کرد: ما حداقل سرعت دانلود را برای سرویس 128 کیلو بیت بر ثانیه، در نرخ اشتراک 1 به 10، حدود 6/1 کیلوبایت بر ثانیه عنوان کردهایم و این در حالی است که طبق آمارهای موجود در رگولاتوری، به طور متوسط کمترین سرعت دانلود در سرویسهای 128 کیلوبیت بر ثانیه، بین 7 تا 9 کیلوبایت بر ثانیه است و در شرایط بهتر نیز این میزان بین 14 تا 16کیلوبایت بر ثانیه است.
به گفته او طبق تعرفه مصوب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، در سرعت 128 کیلوبیت بر ثانیه و نرخ اشتراک 1 به 10، بدترین حالت سرعت دانلود، 6/1 کیلوبایت بر ثانیه است؛ در حالی که با اینترنت دایلآپ سرعت دانلود 3 تا 4 کیلو بایت بر ثانیه است.
به نقل از: همشهری آنلاین
دوشنبه 11 دی 1391
دبیر شورای عالی فضای مجازی: اینترنت ملی اشتباه است؛ فیلترینگ کاهش مییابد

مهدی اخوان بهابادی با بیان اینکه ما حتما به فیلترینگ در داخل کشور نیاز داریم وبه هیچ عنوان اینگونه نیست که بخواهیم ادعا کنیم کلا فیلتر را بر خواهیم داشت گفت: حجم سایتهای پالایش شده کاهش خواهد یافت.
به گزارش ایسنا، اخوان از آذرماه 1388 فعالیتهای اجرایی خود را به عنوان معاون آموزش، پژوهش و امور بینالملل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات آغاز کرد و دی ماه همان سال به سرپرستی بزرگترین مرکز تحقیقاتی کشور (مرکز تحقیقات مخابرات ایران) و سپس در اردیبهشتماه 89 به سمت قائم مقامی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در فناوری و امور بینالملل منصوب شد. اما پیشرفتهای او به همین جا محدود نشده و او سال گذشته در قالب حکمی که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان یکی از اعضای شورای عالی فضای مجازی شناخته شد.
ادامه مطلب...
دوشنبه 11 دی 1391
اصلاح مصوبه تغییر نرخ پهنای باند اینترنت؛ اعمال قیمت طبق تعرفه قبلی

معاون سازمان تنظیم مقررات از اصلاح مصوبه تغییر نرخ پهنای باند اینترنت که اوایل آذرماه و با حدود 50درصد افزایش در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به تصویب رسید، خبر داد و گفت: تا نهایی شدن این اصلاحات شرکت ارتباطات زیرساخت مجاز به اجرای این مصوبه نخواهد بود.
مهر نوشت: حسن رضوانی با بیان اینکه بنا به دلایلی مصوبه شماره 153 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مبنی بر افزایش نرخ پهنای باند اینترنت از حدود 37 میلیون تومان به ازای هر لینک STM1 که معادل 155 مگابیت بر ثانیه پهنای باند است به 54 میلیون و 826 هزار تومان هنوز ابلاغ نشده است، اظهار داشت: اجرای این مصوبه نیازمند اصلاحاتی است.
ادامه مطلب...
دوشنبه 11 دی 1391
اینترنت پرسرعت برای 100سایت برتر

دبیر شورایعالی فضای مجازی وعده داد که به 100 سایت اینترنتی برتر به انتخاب مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال، اینترنت با سرعت بالا و میزبانی و پهنای باند رایگان ارائه خواهد داد و برای 100 شرکت تولیدکننده برتر در حوزه فضای مجازی نیز تسهیلات کم بهره اعطا میکند.
دکتر مهدی اخوان بهابادی در مراسم اختتامیه ششمین جشنواره رسانههای دیجیتال با اشاره به افزایش روز افزون و گسترش توسعه علم در دنیا و به تبع آن سرعت قابل توجه این توسعه در کشور، خاطرنشان کرد: برای گسترش این بخش و حمایت از فعالان حوزه رسانههای دیجیتال، 2 روش حمایتی پیش از تولید و پس از تولید باید درنظر گرفته شود که اگرچه حمایتهای پیش از تولید نیازمند هزینههای قابل توجهی است که ممکن است اجرایی نشود اما در روش حمایتهای پس از تولید برپایی جشنوارههایی مانند رسانههای دیجیتال و شناسایی و تقدیر از برگزیدگان میتواند در این زمینه بسیار راهگشا باشد.
ادامه مطلب...
دوشنبه 11 دی 1391
پیشبینی مکآفی برای سال 2013: تهدید تلفنهای همراه از سوی بدافزارها بیشتر میشود

شرکت مکآفی پیشبینی کرده است که برای سال 2013 تهدیدهای ناشی از بدافزارهای تلفنهای همراه افزایش چشمگیری خواهد یافت.
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، شرکت امنیتی مکآفی در گزارش سالانه خود درباره "پیشبینی تهدیدها" عنوان کرده است که در سال آینده میلادی بدافزارها، ویروسها و دیگر نگرانیهای امنیتی افزایش چشمگیری خواهند یافت.
ادامه مطلب...
دوشنبه 11 دی 1391
نمایش آثار دارای اشکال محتوایی در جشنواره فیلم فجر ممنوع است
مدیرکل ارزشیابی و نظارت بر سینمای حرفه ای گفت که نمایش آثار دارای اشکال محتوایی در سی و یکمین جشنواره فیلم فجر ممنوع است.
به گزارش ایرنا، مهدی عظیمی میرآبادی افزود: فیلم های سینمایی برای حضور در جشنواره بین المللی فیلم فجر باید پروانه نمایش دریافت کند.
وی یادآور شد: پروانه نمایش برای فیلم های متقاضی حضور در سی و یکمین جشنواره فیلم فجر به دو صورت دایم و موقت صادر خواهد شد.
ادامه مطلب...
دوشنبه 11 دی 1391
نیروی انتظامی باید امنیت کنسرتها را فراهم کند نه اینکه آنها را لغو کند
داریوش پیرنیاکان گفت: نیروی انتظامی در تجمعاتی نظیر کنسرتها و برنامههایی که مجوز رسمی دارند، مسئولیت دارد که امنیت آنها را به نحو احسن فراهم کند نه اینکه بگوید از برگزاری کنسرت جلوگیری میکنیم.
به گزارش بخش موسیقی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در پی اظهارات رییس پلیس امنیت عمومی فرماندهی انتظامی خراسانرضوی مبنی بر اینکه مجوز هیچ کنسرتی در مشهد داده نمیشود، داریوش پیرنیاکان دبیر و سخنگوی خانه موسیقی از متولیان فرهنگی خواست تا در اینباره و به منظور روشن شدن حدود و ثغور وظایف و مسئولیت نهادهای مختلف توضیح دهند.
ادامه مطلب...
دوشنبه 11 دی 1391
وزارت ارشاد و خانه سینما جنگ چند ساله خود را داخل اساسنامه نبرند

رییس کانون کارگردانان سینمای ایران معتقد است ترکیب نمایندگان خانه سینما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل انتخاب آنان از بین طیف های مختلف با سلیقه های متفاوت برای تدوین اساسنامه جدید خانه سینمای ایران مثبت خواهد بود به شرطی که هر دو گروه حسن نیت داشته باشند و یکی حرف دولت و دیگری حرف صنوف را نزد.
ادامه مطلب...
دوشنبه 11 دی 1391
رای وزیر به نفع سینما آزادی/ مقصران ساکتند!
رئیس شورای صنفی نمایش در واکنش به دستور سیدمحمد حسینی وزیر ارشاد برای حل مشکل سینما آزادی عنوان کرد که ترجیح میدهد سکوت کند و مشخص نمیکند که واکنش این صنف و دیگر امضاکنندگان نامه دیروز به وزیر ارشاد، در برابر دستور جدید حسینی چیست.
به گزارش خبرنگار مهر، در حالیکه به نظر میرسید در نهایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزه هنری بر سر مشکلات پیش آمده برای سینمای آزادی با یکدیگر به توافق رسیدهاند و قرار شد حواله اکران به این سینما داده شود، عصر دیروز اعضای شورای صنفی نمایش، جمعی از سینماداران، پخشکنندگان و تهیهکنندگان سینمای ایران در نامهای به وزیر ارشاد با خط و نشان کشیدن برای وی تهدید کردند که اگر حواله اکران به سینما آزادی داده شود آنها نیز اجازه اکران آثارشان را در سینماهای کشور نمیدهند.
ادامه مطلب...
دوشنبه 11 دی 1391
همراه «بهار» از باغ نگارستان تا ظهیرالدوله در تهرانگردی ادبی

تور نیمروزه تهرانگردی ادبی با اجرای بخشهایی از نمایش «جعفرخان از فرنگ آمده» در خانه-موزه دکتر مقدم و برگزاری محفل ادبی با حضور چهرزاد بهار و محمد گلبن در باغ نگارستان اجرا شد. اهدای شاخه گل نرگس به بزرگان خفته در ظهیرالدوله از جمله ملکالشعرای بهار نیز پایان این برنامه بود...
ادامه مطلب...
دوشنبه 11 دی 1391
هنرمندان سالمند و پیشکسوت صنایع دستی فارس کمک مستمری دریافت می کنند

هنرمندان و صنعتگران بالای60 سال می توانند پس از تشکیل پرونده در معاونت صنایع دستی استان فارسی از کمک مستمری هنرمندان و صنعتگران سالمند و از کار افتاده بهره مند شوند.
«همت محمدی» معاون صنایع دستی استان فارس، با اعلام این خبر افزود: کمک موضوع این طرح به هنرمندانی تعلق میگیرد که بنا به دلایلی از قبیل کهولت سن ،بیماری یا از کار افتادگی قادر به تامین حداقل معاش خویش نبوده و از محل دیگری مستمری دریافت نمی کنند.
وی با اشاره به اینکه در اجرای این طرح، هنرمندان بالای 70 سال یا بیمار و از کار افتاده در اولویت قرار دارد ادامه داد: بررسی درخواست ها، تعیین مصادیق هنرمندان و مستمری بگیران موضوع این طرح به تشخیص شورای ارزشیابی هنرمندان کشور انجام میشود و شورا پس از دریافت پرونده های ارسالی از معاونت صنایع دستی استان و نیز گزارش وضعیت هنرمندان معرفی شده، مراتب را مورد بررسی و رسیدگی قرار داده و تصمیم لازم را اتخاذ می کند.
این طرج جهت بهبود وضعیت هنرمندان و صنعگران صنایع دستی استان فارس در نظر گرفته شده است تا هنرمندان سالمند تحت فشار مشکلات اقتصادی قرار نگیرند.
به نقل از:خبرگزاری میراث فرهنگی
دوشنبه 11 دی 1391
عمیقترین آسیاب جهان غرق میشود

عمیقترین آسیاب جهان که در روستای تاریخی محمدآباد میبد قرار دارد، به دنبال بارندگیهای اخیر در معرض تخریب جدی قرارگرفت. این بارندگیها باعث شده که آب به این آسیاب سرازیر شده و 20 متر از کف آن بالاتر بیاید. این نفوذ آب باعث تخریب قسمتهای بسیاری از بدنه و سقف این یادگار منحصر به فرد شده است.
ادامه مطلب...
دوشنبه 11 دی 1391
چلچراغها و آثار عتیقه آستان قدس رضوی در موزه آرمیتاژ روسیه!
خسرو معتضد تاریخ پژوه و از مجموعه داران بزرگ تاریخی نیز در گردهمایی انجمن مجموعه داران ایرانی با اظهار خرسندی از برگزاری چنین مراسمی عنوان کرد: متاسفانه ما خیلی دیر به فکر مجموعهداری در ایران افتادیم زیرا آگاهی نداشتیم و جهان را نمیشناختیم و زمانی بیدار شدیم که مقادیر زیادی از آثار تاریخی و فرهنگیمان به تاراج رفته بود و آنچه که میتوانست حقانیتمان را در جهان ثابت کند از کشور خارج شده بود.
به گزارش خبرنگار بخش هنرهای تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، معتضد اضافه کرد: ما اساسا ملت مجموعهدار و موزهای بودیم و هستیم که از قدیم به این کار علاقه داشتیم اما متاسفانه نتوانستیم از این ثروتها محافظت کنیم و این موارد از ایران خارج شد و فقط در برخی از کتابها از نمونههای آنها صحبت شده است.
ادامه مطلب...
دوشنبه 11 دی 1391
اعلام دلایل استعفای سجادپور / شمقدری رسما موافقت کرد
جواد شمقدری رییس سازمان سینمایی کشور سرانجام اعلام رسمی کرد که با استعفای سجادپور به دلیل فعالیت در عرصهی تولید موافقت کرده است.
به گزارش خبرنگار بخش سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، جواد شمقدری پس از اعلام غیر رسمی استعفای سجادپور در گفتوگویی با ایسنا، اعلام رسمی در خصوص استعفای سید علیرضا سجادپور را به ساعاتی دیگر موکول کرد و سرانجام روابط عمومی سازمان سینمایی در خبری متن استعفاء و پذیرش آن از سوی شمقدری را منتشر کرد.
ادامه مطلب...
دوشنبه 11 دی 1391
حرفه آهنگری در خوزستان تا چند سال آینده فراموش میشود
یک آهنگر گفت: اگر مسؤولان توجه نکنند این حرفه تا چند سال آینده فراموش میشود.
ابراهیم سیوجپور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خوزستان، اظهار کرد: من کارت شناسایی مهارت میراث فرهنگی دارم، ولی از طرف سازمان میراث فرهنگی مورد حمایت نیستم. مدتها است که قرار است ما را بیمه کنند ولی هنوز این کار انجام نشده است.
وی ادامه داد: مواد اولیه محصولاتمان را از آهنهای ضایعاتی تهیه میکنیم و پس از ساخت در خانه میفروشیم چون هیچ محلی برای فروش آنها نداریم. با این حال فروش و استقبال از محصولاتمان خوب است.
سیوجپور افزود: میراث فرهنگی هیچ کلاسی برای آموزش این حرفه برگزار نکرده است. بچههای خودم مشغول تحصیلاند و فرصت یادگیری این رشته را ندارند. به این ترتیب اگر مسؤولان به فکر حفظ این رشته نباشند تا چند سال آینده فراموش میشود و از بین میرود.
به نقل از: خبرگزاری ایسنا
دوشنبه 11 دی 1391
فرضیه وقوع زلزله در تخت جمشید/ نشانه هایی از زلزله درنزدیکی بنا
فرونشست زمین در نزدیکی تخت جمشید، برخی کارشناسان را به این نتیجه رسانده که این رویداد امکان دارد پیش نشانگری برای وقوع زلزله در اطراف این بنای جهانی باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، طی یکی دو هفته گذشته در اطراف محدوده تخت جمشید فرونشستهایی در زمین مشاهده شد.
این فرونشستها با گمانه ها و حدسهای علمی مختلفی همراه بود که بر اساس یکی از این فرضیه ها این فرونشست زمین، پیش نشانگری از وقوع زمین لرزه در این محدوده است.
در این خصوص یک دکترای زلزله شناسی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد واحد شیراز به خبرنگار مهر گفت: از نظر زمین و زلزله شناسی تمام نقاط استان فارس از جمله تخت جمشید در معرض خطر هستند و هیچ تفاوتی بین شیراز، تخت جمشید و شهرهای دیگر وجود ندارد.
عبدالمجید اسدی ادامه داد: حداقل از 50 الی 60 سال اخیر تخت جمشید لرزشی نداشته و مردم فکر می کنند این منطقه استیبل است اما تخت جمشید نیز مانند مابقی نقاط دچار لرزش می شود.
ادامه مطلب...
دوشنبه 11 دی 1391
روش بافت و احیای پارچههای 2500 ساله هخامنشی کشف شد
روش بافت و احیای پارچههای زربافت دوران هخامنشیان که به صورت دو رویه بافته میشدند کشف شد.
ساسان قاسمی رئیس پژوهشکده هنرهای سنتی به خبرنگار مهر گفت: به روش مهندسی معکوس برخی از شیوه های تهیه هنرهای سنتی را در این پژوهشکده پیدا کردهایم که از آن جمله بازبافتی پارچههای دوران هخامنشی به نام پارچههای زربفت است که با نقوش همان دوران احیا میشوند.
وی گفت: هنرمندان هنرهای صنایع دستی از یک سال و نیم پیش تا کنون روی بافت این پارچهها تحقیق میکردند و لازم بود برای پیدا کردن روش بافت، این پارچهها را از نزدیک ببینند به همین دلیل برخی از پارچهها که در گنجینه موزه ملی و یا گنجینه موزههای بنیاد مستضعفان نگهداری میشد در اختیار هنرمندان پژوهشکدههای هنرهای سنتی قرار گرفت و آنها توانستند به روش بافت دو رویه آن دست پیدا کنند.
قاسمی بیان کرد: این پارچهها از 2500 سال پیش تا کنون به جا مانده و نگهداری از آنها بسیار سخت است به همین دلیل کمتر پارچهای از دوران هخامنشیان وجود دارد که زربافت بوده و در فضای موزهای به نمایش گذاشته شود.
رئیس پژوهشکده هنرهای سنتی ادامه داد: بافت این پارچهها آغاز شده و در نمایشگاهی که به مناسبت هفته پژوهش در روزهای آینده در موزه ملی ایران برگزار میشود کارگاهی به این موضوع اختصاص داده خواهد شد.
به نقل از: مهر نیوز
دوشنبه 11 دی 1391
مرمت کتاب 'زادالمعاد' علامه محمدباقر مجلسی در آرشیو ملی ایران

این کتاب مربوط به سال 1110 هجری قمری و مشتمل بر اعمال ماه ها و ادعیه است.
کتاب مذکور دارای ابعاد 18 ×28 و 423 برگ است که توسط کارشناسان اداره کل حفاظت و نگهداری مرمت آرشیو ملی، مورد بررسی و بازسازی قرار گرفت.
این نسخه خطی، به خط نسخ نگارش شده و دارای کتیبه و سر لوح است. همچنین عناوین آن شنگرف نویسی شده و نوع جلد اثر نیز روغنی با طرح گل است. ریختگی های فراوان در رخ و لبه های جلد ، بازسازی عطف به شیوه غیر اصولی، وجود مرمت های غیر اصولی در صفحات آغازین کتاب و ریختگی و پارگی در برخی از صفحات از جمله آسیب دیدگی های موجود بر روی اثر بود.
برای مرمت آن، کارشناسان اداره کل حفاظت و نگهداری پس از انجام اقدامات اولیه که مشتمل بر نمونه برداری و اندازهگیری میزان اسیدی بودن اثر است، مرمت های غیراصولی را از صفحات و عطف کتاب، به آرامی جدا نموده و سپس تمامی صفحات آن را مرمت کرده و در نهایت جلد آن را با توجه به نوع آرایهها با ظرافت خاصی مرمت و بازسازی کردند.
اضافه می شود سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر یکی از مراکز مهم مرمت آثار خطی و کهن در منطقه به شمار می رود و تاکنون کارشناسان بسیاری از کشورهای منطقه را آموزش داده است. تصاویر نشان دهنده وضعیت نسخه خطی مذکور در قبل و بعد از مرمت است.
به نقل از: خبرگزاری میراث فرهنگی
دوشنبه 11 دی 1391
فراخوان دهمین جشن تصویر سال و جشنواره فیلم تصویر منتشر شد
همین دوره «جشن تصویر سال» از 4 تا 24 اسفندماه همچون دورههای گذشته، با در اختیار داشتن کلیه فضاهای نمایشگاهی خانه هنرمندان ایران برگزار میشود.
به گزارش همشهر ی آنلاین به نقل از دبیرخانه این جشن، مقررات شرکت و حضور علاقمندان به شرح زیر اعلام شده است.
ادامه مطلب...
دوشنبه 11 دی 1391
مصائب هیچکاک بودن
آنتونی هاپکینز برای تبدیل شدن به کارگردان مشهور سینمای آمریکا،آلفرد هیچکاک به چیزی فراتر از قدرت بازیگری نیاز داشتهاست.
این هنرپیشه ولزی 75 ساله هر روز صبح پیش از آغاز تصویربرداری فیلم زندگینامه هیچکاک به مدت 90 دقیقه بر روی صندلی گریم مینشست تا با کمک گریمور و تکههای مصنوعی صورت به ارزش 50 هزار پوند به آلفرد هیچکاک تبدیل شود.
هاوارد برگر گریمور مشهور سینمای آمریکا میگوید برای تکمیل این فیلم 50 میلیون پوندی شبیهبودن آنتونی هاپکینز به هیچکاک از اهمیت حیاتی برخوردار بود از این رو برای گریم وی از قطعهای به نام نعل اسب استفاده شد، قطعهای مصنوعی به رنگ بدن انسان که به بینی، گونهها و چانه بافتی گوشت مانند میافزود.
گریم این هنرپیشه فرایندی بسیار زمانگیر بود زیرا هربار باید این قطعه به صورت او چسبانده میشد و با رنگآمیزی این قطعه هم رنگ با دیگر بخشهای صورت وی در میآمد. میزان شباهت هاپکینز گریم شده به هیچکاک به اندازهای بود که این هنرپیشه اولین بار پس از دیدن خود در آینه درحالی که گریم را بر صورت داشت به برگر گفت فکر نکنم نیازی به بازی کردن داشته باشد، گریم به تنهایی کار من را راه خواهد انداخت.
این فیلم که در ماه فوریه اکران خواهد شد بر روی زندگی کارگردان بریتانیایی، هیچکاک در دورانی که زندگی زناشویی وی با بحران مواجه شدهبود متمرکز شدهاست،دورانی که فیلم روانی به کارگردانی وی به شهرت فراوانی دست پیدا کرده بود.
گزارش تصویری...
دوشنبه 11 دی 1391
چشمهایی که مال توست به دوبی میرود

نمایش "چشمهایی که مال توست" کار مشترک نسیم ادبی و بهاره رهنما از 21 تا 23 دی (10 تا 12 ) ژانویه 2013 در دوبی به روی صحنه میرود.
به گزارش همشهری آنلاین، این نمایش پیش از این مدتی در فرهنگسرای نیاوران اجرا داشت که مورد استقبال هنرمندان و مخاطبان بسیاری قرار گرفت.
اکنون قرار است "چشمهایی که مال توست" طی روزهای یاد شده در سالن تئاتر داک تک در امارات مال دوبی به صحنه برود.
این نمایش با تصویر و صدای شهاب حسینی همراه خواهد بود.
محل فروش بلیت نمایش، سالن تئاتر داکتک ( مرکز خرید امارات)، انستیتو کار و دانش و رستوران جام جم در دوبی اعلام شده است.
به نقل از: همشهری آنلاین
دوشنبه 11 دی 1391
خلوت در گالری هوم

نمایشگاهی از آثار نقاشی مریم توکلی با عنوان "خلوت" در گالری هوم برگزار میشود.
به گزارش همشهری آنلاین،این نمایشگاه از 15 تا 25 دی ماه برپا خواهد بود.
گالری هوم در خیابان قائم مقام فراهانی، روبروی بیمارستان تهران کلینیک، کوچه چهارم، پلاک 2 طبقه اول قرار دارد.
گالری پنجشنبه و جمعه تعطیل است.
به نقل از: همشهری آنلاین
دوشنبه 11 دی 1391
تقاطع در نگارخانه سبز

نمایشگاه نقاشی گروهی از هنرمندان با عنوان "تقاطع" در نگارخانه سبز برگزار شده است.
به گزارش همشهری آنلاین، در این نمایشگاه آثار هنرمندانی چون ساسانی ابری، مینا بزرگمهر، تانیا پاکزاد، پولاد جواهر حقیقی، علی یار راستی، روزبه شهرستانی، هادی کمالی مقدم،کاوه گرایلی، هانی نجم به نمایش در میآیند.
این نمایشگاه توسط خانه هنرهای شهری برپا شده است و علاقمندان برای بازدید میتوانند به نشانی نگارخانه سبز، بلوار قیطریه، کوچه شیروانی، پلاک 2 مراجعه کنند.
به نقل از: همشهری آنلاین
دوشنبه 11 دی 1391
آشنایی با آتشکده کرکویه - سیستان و بلوچستان

آتشکده کرکویه از جمله آثار تاریخی و قدیمی استان سیستان و بلوچستان است و در نزدیکی شهرستان زابل قرار دارد.
این آتشکده که به آتشکده کرکوشاه نیز شهرت دارد در غرب روستای خمک و 8 کیلومتری تپه منطقه شهرستان و در میان زمینهای باتلاقی سیستان و نزدیک مرز ایران با افغانستان قرار دارد.
کلمه کار یا کر در زبان پارسی کهن به معنی مردم جنگاور و جنگجو است. بنابراین میتوان گفت کرکویه به معنی کوی جنگاوران است.
کرکویه توسط نویسندگان دوران اسلامی در کتب قدیمی تشریح شده است. استخری کرکویه را نخستین راهی میداند که سیستان را به هرات متصل میکند و بنا به گفته وی، کرکویه در سه فرسنگی زرنج یا زرنک (سیستان) واقع شده است.
یاقوت حموی نیز در مورد آتشکده کرکویه نوشته: شهری از سیستان بوده و آتشکدهای که نزد زرتشتیان محترم شمرده میشد در آنجا قرا داشت.
قدمت آتشکده کرکویه را به زمان کیخسرو نسبت دادهاند و بنا بر روایات کرکویه تا قرن هفتم هجری آبادان بوده است.
بر اساس توصیفات مورخان دوران اسلامی، این اثر تاریخی دارای دو قبه بزرگ و بر هر قبه شاخی چون شاخ گاوی بزرگ ساخته بودند و آتشگاه در زیر آن دو قبه قرار داشت.
این آتشکده تا قرن 17 هجری که قزوینی آن را وصف کرده است بسیار خرم و زیبا بوده است.
این بنا جزو چهار آتشکده مهم ایران بوده و موبدان آن نیز جایگاه خاص و ویژهای را دارا بودند. به طوریکه در تاریخ آمده فردوسی جهت نگارش شاهنامه و تحقیقات خود نزد موبد این آتشکده آمده است.
کرکوشاه یا کرکویه، عبارت است از بقایای یک آتشکده مربوط به دوران هخامنشی، که شامل یک دیوار خشتی - چینهای از یک برج دفاعی شهر باستانی است. این آثار شامل تعدادی از بناهای بزرگ و کوچک است. این بخش دارای تالاری به طول ۱۱ متر و عرض ۸/۵ متر است.
از دیگر مشخصههای معماری آن آجرهای بزرگ دوره ساسانی است. خانههای پیرامون آن مربوط به دوره قاجاریه است و زیباترین آنها اتاق گچبری است.
به نقل از: همشهری آنلاین- 10 دی 1391
دوشنبه 11 دی 1391
آشنایی با سوغاتیهای استان تهران

صنایع دستی رایج در استان تهران به سه دسته شهری، روستایی و عشایری تقسیم میشود. در صنایع دستی شهری، تولید در کارگاههای دایمی صورت میگیرد.
عمدهترین صنایع دستی استان تهران عبارتند از: قلم زنی روی مس، خراطی، سبد بافی، خاتم کاری، شیشه گری، تراش و نقاشی روی شیشه، زیلو بافی، نقاشی چرم، قالی بافی و سفالگری، حصیربافی ، ورنیبافی ، دستبافی، چاپ باتیک، جاجیم و گلیم بافی، رویه پشتی، جوال، خورجین، رنگرزی و ریسندگی.
مراکز مهم خرید سوغاتی شهر تهران عبارتند از: مراکز خرید عتیقه منوچهری، مراکز خرید صنایع دستی- خیابان طالقانی و استاد نجات اللهی، مرکز خرید فرش - بازار بزرگ و خیابان فردوسی و مرکز خرید کتاب - روبروی دانشگاه تهران.
ادامه مطلب...
دوشنبه 11 دی 1391
گوگل ارت دزدی از میراث فرهنگی را آسان ترمیکند

دزدان میراث فرهنگی با کمک گوگل ارث و دیگر منابع آن لاین ساختمانهای تاریخی و میراث فرهنگی بریتانیا را هدف قرار دادهاند.ه گزارش تلگراف نقشههای گوگل ارت و دیگر منابع آن لاین به عنوان ابزاری دردست دزدان، سبب بروز خسارتهای غیر قابلجبران از سوی دزدان و مجرمانی شدهاند که به عنوان غنایم به آثار فرهنگی نگاه میکنند...
ادامه مطلب...
دوشنبه 4 دی 1391
رویکردهای تازه جهانی برای شناسایی بازار وعوامل موثر بر قاچاق اشیای باستانی

مدیر یک برنامه جدید تحقیقاتی درباره تجارت غیر قانونی آثار باستانی میگوید موفقیت هرگونه سیاستگزاری درآینده مستلزم مشارکت دلالان و مجموعه داران آثار باستانی است که بازیگران اصلی در بازار خرید و فروش آثار هنری و فرهنگی هستند...
ادامه مطلب...
دوشنبه 4 دی 1391
میراث فرهنگی در اولویت اول بودجه اتحادیه اروپا قرار گرفت

کمیسیون اروپا با گنجاندن میراث فرهنگی در بودجه اروپا به درخواست رسمی 6000 متخصص میراث فرهنگی تسلیم شد.کمیسیون اروپا سرانجام با قبول درخواست شش هزار متخصص موزه ار سراسر اروپا پیشنهاد اختصاص یک بودجه 80 میلیارد یورویی را برای یک برنامه فرهنگی تصویب کرد که میراث فرهنگی به عنوان اولویت اول آن قرار دارد...
ادامه مطلب...
دوشنبه 4 دی 1391
لطفاً چرخ را دوباره اختراع نکنید
حمید ضیاییپرور:
بخش عمدهای از هم و غم مسئولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که در حال حاضر در برزخ بودن یا نبودن قرار گرفته است صرف اختراع، ابداع و راهاندازی سرویسهایی میشود که پیشتر نمونه خارجی آنها ابداع شده و تازه ما میخواهیم این مسیر را از ابتدا آغاز کرده و بعد از سالها صرف وقت و هزینه کردن میلیاردها تومان آنها را بهاصطلاح بومی کنیم. ...
ادامه مطلب...
دوشنبه 4 دی 1391
گردشگر ادبی، مودب میشود یا ادبیاتی!

همایش گردشگری ادبی برگزار شد، اما عصبانیت از مسئولان و گلمندی به آنها چاشنی این همایش بود. همچنین مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران که افکاراش با چیستی گردشگری ادبی آشفته شده بود به این نتیجه رسید که گردشگر ادبی با دیدن زندگی ادبا و آشنایی با زندگی آنها مودب میشود و ادب میآموزد....
ادامه مطلب...
دوشنبه 4 دی 1391
آیا توفان بزرگ سایبری در راه است؟

اسماعیل ذبیحی:
نگاهی به روند فعلی تولید و انتشار بدافزارهای رایانهای و تغییر الگوهای جرم و خرابکاری در اینترنت نشان میدهد که جهان مجازی به هیچ عنوان جای امن و قابل اعتمادی نیست. این نگرانی البته دو چندان میشود وقتی که استفاده از اینترنت، شبکه و روشهای نوین ارتباطی اجتنابناپذیر باشد. ...
ادامه مطلب...
دوشنبه 4 دی 1391
فردای سینما بهتر است
محمدحسین بدری:
حال سینمای ایران چنان است که گاهی باید بعد از تماشای یکی از شاهکارهای جماعت اهل و صاحب سینما، بروید سراغ فیلمهایی که مدتها قبل خریدهاید و ندیدهاید و چندتا از آنها را ببینید بلکه صناعت بهکل از یاد نبرید و آنچه با هزار ادعا روی پرده سینما به خوردتان دادهاند تصویری از «سینما»ی «ایران» ندانید! ...
ادامه مطلب...
دوشنبه 4 دی 1391
پیشنهاد تصویب بودجه برای بازسازی دروازههای تهران

وضعیت این روزهای تهران را شاید بتوان با واژه «خودویرانگری» توصیف کرد. شهری که ساخت و سازهای جدیدش در حال بلعیدن هویت تاریخیاش است. بازسازی هویت تاریخی شهرها از وظایف شهرداریها است در حالی که شهرداری تهران علاقه چندانی به این موضوع ندارد. بر همین اساس احمد مسجدجامعی عضو شورای شهر تهران به شورا پیشنهاد کرد برای بازسازی دروازههای قدیمی تهران اعتباری در بودجه سال آینده شهرداری در نظر بگیرد...
ادامه مطلب...
دوشنبه 4 دی 1391
فرسودگی سیمهای برق علت آتشسوزی مناره مسجد جامع قزوین

پیکر مسجد جامع قزوین درحالی از سوز زمستان میلرزید که جرقهای کوچک آتش بهجان این مسجد انداخت. مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری قزوین فرسودگی و اتصال سیمهای برق را عامل حادثه میداند.
بهگزارش CHN، ساعت یک نیمهشب بود که شعلههای آتش از منارههای مسجد جامع قزوین سر به آسمان کشید. هرچند که مدیرعامل آتشنشانی معتقد است نیروهای آتشنشانی ظرف 3 الی 4 دقیقه در محل حضور پیدا کردهاند اما بیرانوند مدیرکل میراثفرهنگی استان قزوین به سوختگی بیش از 50 تاکید میکند...
دوشنبه 4 دی 1391
بقعه تاریخی یزد، زبالهدانی شد

بقعه تاریخی یزد، زبالهدانی شد. این بنای متعلق به قرن هفتم هجری به فهرست بناهایی که طی این چند سال اخیر به دلیل بی توجهی تبدیل به زباله دانی شده اند، پیوست. کارشناسان میراث فرهنگی هشدار میدهند که باید اقدامات اساسی برای جلوگیری از ادامه این روند از سوی مسئولان سازمان میراث فرهنگی گرفته شود...
ادامه مطلب...
دوشنبه 4 دی 1391
تذهیب و گل و مرغ از پنجمین جشنواره بینالمللی تجسمی فجر حذف شدند

دبیر بخش نگارگری پنجمین جشنواره بین المللی تجسمی فجر با بیان این نکته که با توجه به حذف بخشهایی مثل تذهیب و گل و مرغ از جشنواره امسال احتمال پایین آمدن آمار کمی جشنواره وجود دارد، تمرکز بر شاخه نگارگری را در این دوره از جشنواره مفید دانست...
ادامه مطلب...
دوشنبه 4 دی 1391
راهاندازی آژانسهای تخصصی در حوزه گردشگری ادبی
همایش گردشگری ادبی برگزار شد و معاون گردشگری کشور از حمایت معاونت مطبوع خود از دفاتر خدمات مسافرتی خبر داد که به صورت تخصصی وارد حوزه گردشگری ادبی شوند...
ادامه مطلب...
دوشنبه 4 دی 1391
سراج الدین باش قره بخشی دوتار نواز و حماسه خوان ترکمن درگذشت

هوشنگ جاوید ، پژوهشگرموسیقی نواحی ایران ، با اعلام این خبر به سایت مرکز موسیقی حوزه هنری خاطر نشا ن کرد : سراج الدین باش قره ، 43 سال سن داشت و یکی از بهترین شاگردان"دردی اسماعیل زاده" ملقب به " دردی طریک" بو د . وی ساکن روستای "حسن طبیب " بود و از 27 سالگی به نوازندگی دوتار وآواز خوانی پرداخت . جاوید دراین باره ادامه داد: وی دوتار نوازی و روایت گری موسیقایی ترکمن را نزد پدرش "حاجی امان" که ایشان هم تلاش های بسیاری در بزرگداشت مختومقلی انجام داد و هرماه یک بزرگداشت برای این شاعر بزرگ ترکمن درمنزلش می گرفت ؛ آموخت .
این پژوهشگر موسیقی درادامه یاد آور شد : با شقره دراولین و دومین جشنواره سراسری خنیاگران انقلاب اسلامی ،که ایام دهه فجر 2 سال گذشته به کوشش مرکزموسیقی حوزه هنری و همکاری حوزه هنری استان لرستان درخرم آباد برگزار شد ، حضور یافت و درآنجا به اجرای سرود" ظالم آمریکا " که از آثار به یاد ماندنی استادش "دردی طریک" بود به همراه" رحیم خیوه لی" از دیگر هنرمندان هم ولایتی اش پرداخت .
هوشنگ جاوید در پایان گفت : "سراج الدین با ش قره" سال گذشته با گروه ترکمن استان گلستان ، که سرپرستی آن را عهده دار بود ؛ دراین جشنواره برای باردوم حضور یافت که کسب مقام برتر بخش موسیقی مناطق و نواحی ایران را برای وی و گروهش به همراه آورد . باش قره علاوه بر این ، به اجرای صحنه ای درهمایش ادیبان بسیجی که از سوی سازمان بسیج هنرمندان در گرگان برگزار شد پرداخت و اجرای وی با استقبال بسیاری روبرو شد .
دکتر پیروز ارجمند ، مدیرمرکز موسیقی حوزه هنری ، به نمایندگی از این مرکز ، درگذشت این هنرمند ارزنده موسیقی نواحی را به جامعه فرهنگی و هنری کشور، بخصوص جامعه موسیقی ، تسلیت می گوید .
به نقل از: خبرگزاری میراث فرهنگی
دوشنبه 4 دی 1391
سازههای آبی شوشتر
سازههای آبی شوشتر در دوران ساسانیان، جهت بهرهگیری از نیروی آب بهعنوان محرک آسیابهای صنعتی ساخته شده است.این سازه به عنوان دهمین اثر ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو با شماره 1315 به ثبت رسیده است. .
ادامه مطلب...
دوشنبه 4 دی 1391